In een reportagejournaal documenteer je je dagelijks leven – van geboorte tot dood. Het is een visueel dagboek. Je kunt het gebruiken als een dagboek voor je foto's, dagelijks leven, persoonlijke gedachten; of alles wat je maar wilt documenteren!

Waarom een reportage dagboek maken?

Een van de beste redenen om een reportagejournaal te maken is dat het je de kans geeft om een nieuw onderwerp in detail te verkennen. Wanneer je een reportagejournaal maakt, neem je de lezer mee op een visuele reis door alles van de binnenkant van je persoonlijke leven tot de buitenwereld. Journaling biedt een uitstekende manier om een bepaald idee of onderwerp in veel meer detail te verkennen.

Aan de slag met een Reportagedagboek

De eerste stap bij het maken van je reportage dagboek is beslissen of je dagelijks of wekelijks wilt dagboeken. Dagelijkse journalen zijn meestal meer gefocust, terwijl wekelijkse journalen meer open staan voor experimenten en een betere manier zijn om te experimenteren met verschillende ideeën en concepten.

Zodra je een beslissing hebt genomen, is het tijd om aan je reportagejournaal te beginnen. Kies eerst een onderwerp of thema dat je wilt verkennen. Vervolgens is het belangrijk om bij dat thema te blijven, zodat je je onderzoek in de komende maanden/jaren kunt uitbreiden.

Benodigdheden voor het maken van een reportagejournaal

Als je een reportagejournaal maakt, kan het handig zijn om attributen en apparatuur te gebruiken die bij het thema van je journaal passen. Bijvoorbeeld, als je dagboek over je dagelijkse leven gaat, kun je rekwisieten gebruiken die met dagelijkse activiteiten te maken hebben. Een journaal over je familie kan gebruik maken van rekwisieten die verband houden met familieleden of activiteiten.